Caponata siciliana – reteta usor de preparat

Printeaza

Caponata siciliana – reteta usor de preparat din: vinete, rosii, ceapa, ardei rosu, telina, ulei de masline, otet balsamic, zahar, sare, piper, masline, usturoi, busuioc, susan.

Caponata este o reteta din bucătăria tradițională din Sicilia, Italia, care se prepară din legume, cum ar fi vinete, roșii, ceapă, ardei și țelină. Este un fel de mâncare ușor și versatil, care poate fi servit ca garnitură sau ca fel principal.

 

retete

Ingrediente:

  • 2 vinete medii, tăiate în cuburi
  • 2 roșii, tăiate în cuburi
  • 1 ceapă medie, tăiată mărunt
  • 1 ardei roșu, tăiat în cuburi
  • 1 țelină medie, tăiată în cuburi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de zahăr
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri de măsline kalamata
  • 2 linguri de usturoi zdrobit
  • 2 linguri de frunze de busuioc proaspăt
  • 2 linguri de susan tocat fin

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați vinetele. Frigeti până devin aurii, apoi scoateți din tigaie și puneți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Adăugați ceapa, ardeiul, țelina și roșiile în tigaie și frigeți până când sunt ușor rumene. Adăugați otetul balsamic, zahărul, sare și piper, după gust, și amestecați bine.

Adăugați măslinele kalamata, usturoiul zdrobit, frunzele de busuioc și susanul. Amestecați bine. Reduceți focul și lăsați să fiarbă până când sosul se îngroașă ușor, adică aproximativ 10 minute.

Adăugați vinetele fripte înapoi în tigaie și amestecați bine. Lăsați Caponata să se răcească la temperatura camerei

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Caponata siciliana

Caponata siciliana din: vinete, rosii, masline, telina, ceapa, usturoi, capere, otet de mere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4-5 vinete frumoase şi mari 4-5 roşii bine coapte 150 g măsline negre 1 ţelină mică 1 ceapă 2 căţei de usturoi mari 50 g capere sărate oţet de mere ulei de măsline sare Mod de […]

 

Caponata de legume cu cimbru

Caponata de legume cu cimbru

O reteta simpla de caponata de legume cu cimbru din: vanata, ardei gras, dovlecel, tija de telina, ceapa alba, morcov, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Poţi diversifica acest fel de mâncare înlocuind legumele după propriul gust. Astfel, poţi prepara o caponata, folosind anghinare, diverse tipuri de ciuperci, puţin dovleac si câţiva morcovi. […]

 

 

Caponata

Caponata din: ulei de masline, vinete, ceapa rosie, rosii, capere, stafide, telina, otet de vin alb, seminte de pin si bruschete. Nu este reţetă mai siciliană decât caponata şi există atâtea variante câţi bucătari sunt pe lume. Dulceaţa fructelor uscate trebuie echilibrată cu puţin oţet de vin roşu. La fel de mult contează şi textura […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.