Caponata siciliana
PrinteazaCaponata siciliana din: vinete, rosii, masline, telina, ceapa, usturoi, capere, otet de mere, ulei de masline si sare.
- 4-5 vinete frumoase şi mari
- 4-5 roşii bine coapte
- 150 g măsline negre
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi mari
- 50 g capere sărate
- oţet de mere
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi, curăţaţi vinetele de coajă, tăiaţi-le miezul în cuburi mici, presăraţi-le cu sare, după care le lăsaţi într-o strecurătoare din plastic, vreme de 30 de minute.
Intre timp, separat, tăiaţi ceapa julien, subţire, formaţi mujdei din usturoi, cojiţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le miezul în cuburi mici.
Puneţi toate aceste ingrediente într-un vas cu ulei, adăugaţi capereie şi fierbeţi-le pe foc domol până când obţineţi un sos bun, legat.
Scurgeţi vinetele, presându-le pentru a le elimina lichidul, după care rumeniţi-le în ulei fierbinte. Combinaţi-le cu sosul de mai sus.
Mai lăsaţi compoziţia pe foc domol încă 10 minute. Puneţi sare şi o linguriţă de oţet după gust. Caponata se poate aduce la masă, fierbinte.
Caponata siciliana
Pofta buna!