Caponata siciliana

Printeaza

Caponata siciliana din: vinete, rosii, masline, telina, ceapa, usturoi, capere, otet de mere, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Caponata_siciliana

  • 4-5 vinete frumoase şi mari
  • 4-5 roşii bine coapte
  • 150 g măsline negre
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi mari
  • 50 g capere sărate
  • oţet de mere
  • ulei de măsline
  • sare


Mod de preparare:

Spălaţi, curăţaţi vinetele de coajă, tăiaţi-le miezul în cuburi mici, presăraţi-le cu sare, după care le lăsaţi într-o strecurătoare din plastic, vreme de 30 de minute.

Intre timp, separat, tăiaţi ceapa julien, subţire, formaţi mujdei din usturoi, cojiţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le miezul în cuburi mici.

Puneţi toate aceste ingrediente într-un vas cu ulei, adăugaţi capereie şi fierbeţi-le pe foc domol până când obţineţi un sos bun, legat.

Scurgeţi vinetele, presându-le pentru a le elimina lichidul, după care rumeniţi-le în ulei fierbinte. Combinaţi-le cu sosul de mai sus.

Mai lăsaţi compoziţia pe foc domol încă 10 minute. Puneţi sare şi o linguriţă de oţet după gust. Caponata se poate aduce la masă, fierbinte.

 

 

Caponata siciliana

Caponata_siciliana

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.