Tocăniţă de vinete cu orez

Printeaza

Tocăniţă de vinete

Ingrediente:Tocăniţă de vinete cu orez

  • 5-6 vinete potrivite
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 150 g smântână degresată
  • 2-3 roşii
  • 250 g orez
  • 1 lingură vegeta
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 morcov

 

 

Mod de preparare:

Vinetele se coc pe plita bine încinsă, după care se pun pe un tocător de lemn puţin înclinat, pentru ca, în timp ce se răcesc, să se scurgă zeama din ele. Se curăţă cu mâna înmuiată în apă rece, în aşa fel încât să nu rămână nici o bucăţică de coajă arsă.

Vinetele se toacă pe tocătorul de lemn. Ceapa tocată mărunt se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Se adaugă roşiile date prin răzătoarea mare şi se lasă să clocotească pentru a se forma un sos.

Se adaugă vinetele şi usturoiul tăiat rondele şi se mai dau în câteva clocote. Se adaugă puţină sare şi se garniseşte cu pătrunjel verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.