Tocana din carne de porc si de vita

Printeaza

Tocana din carne de porc si de vita din: carne de porc, carne de vita, ceapa, usturoi, bulion, vin, cimbru, piper, dafin, smantana, ulei.

Ingrediente:Tocana din carne de porc si de vita

  • 500 g carne de porc (afumată sau de la borcan)
  • 500 g carne de vită
  • 500 g ceapă
  • 4-5 căţei dle usturoi
  • 2 linguri cu bulion sau 2 roşii coapte
  • 1 pahar cu vin
  • cimbru
  • piper bocabe
  • foaie de dafin
  • sare
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 pahar cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi preegătiţi carnea: dacă aveţi came afumată ţineţi-o în apă rece 2- 3 ore şi daţi-o în clocot cu altă apă rece; curăţaţi de oasele mici, tăiaţi-o cuburi potrivit de mari ssau felii subţiri, spălaţi şi uscaţi în prosop curat.

Căliţi carnea în ulei, rumeniţi şi scoateţi pe şerveţele de hârtie. Căliţi ceapa tocată în uleiul răâmas împreună cu usturoiul tocat şi bulionul de roşii până când ceapa devine trannsparentă. Condimentaţi cu: sare, cimbru, piper boabe, foaie de dafin, adăugaţi 1 pahar cu apă şi un pahar cu vin, puneţi carnea în sos şi fierbeţi acoperit 1/2 oră.

Incercaţi carnea: dacă furculiţa pătrunde uşor, iar sosul a scăzut, stingeţi focul. Adăugaţi smântâna, amestecaţi în mâncare.

Serviţi tocana caldă cu mămăliguţă. Dacă serviţi cu pâine puneţi alături o salată de sezon. Este pootrivit vinul alb.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.