Tartine cu peste si capere
PrinteazaTartine cu peste si capere din: ulei de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete, marar, capere, somon.
- 1 lingura ulei de măsline
- 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine
- zeama şi sucul de la 1 lămâie
- 1/2 linguriţă zahăr tos
- 1 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat rondele fine
- 1/2 legătură mărar sau pătrunjel, tocată
- 1 lingură capere, mârunţite
- 300 g somon afumat
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă ţelina, acoperă şi căleşte la foc mic 5 min. Adaugă coaja de lămâie şi zeama, zahărul şi asezonează. Fierbe câteva minute până ce lichidul s-a evaporat.
Lasă la răcit.Trece rondelele de castraveţi prin 1 linguriţă de sare grunjoasă. Lasă 15 minute, clăteşte, scurge şi lasă să se absoarbă apa pe un şervet de hârtie. Amestecă-le apoi cu castraveţii, ţelina şi caperele.
Aşază somonul pe pâine şi presara bucatelele de muraturi tocate marunt.
Pofta buna!





