Tartar de somon pe felii de castravete
PrinteazaTartar de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa, ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry, frunze de andiva, sare, piper.
- 750 g file de somon foarte proaspat
- 1 castravete de sera
- 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata foarte marunt
- 4 linguri ceapa de tuns, tocata marunt
- 1 lingura capere, taiate bucati
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri marar tocat
- 6 linguri maioneza
- 12 rosii cherry, taite jumatati
- 4 frunze de andiva sau cicoare, pentru servit
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt somonul cu un cuţit bine ascuţit (nu-l daţi prin maşină!). Ţineţi-l la rece până îl veţi servi. Tăiaţi castravetele în rondele extrem de subţiri. Amestecaţi într-un castronaş ceapa, ceapa de tuns, mărarul, caperele, zeama de lămâie şi maioneza.
Săraţi şi piperaţi după gust. Păstraţi la rece până în momentul servirii. Când serviţi, amestecaţi acest sos cu jumătăţile de roşii. Aranjaţi în cerc feliile de castravete pe un platou. în centru, puneţi maioneza cu roşii. Puneţi peştele tocat pe feliile de castravete. Ornaţi cu frunze de andivă şi serviţi imediat.
Pofta buna!