Tarta cu somon si andive

Printeaza

Tarta cu somon si andive din: faina, unt, sare, lapte, somon, andive, smantana, marar, parmezan, sare, ulei.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt rece
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • 8-9 linguri lapte rece

Pentru umplutură:

  • 300 g somon afumat
  • 3 andive
  • 1 cubuleţ unt
  • 4 ouă
  • 50 ml smântână
  • 1 legătură mărar
  • 100 g parmezan ras
  • sare de mare
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se frământă 5 minute un aluat sfărâmicios din făină, unt şi sare. Se adaugă lapte rece şi se frământă în continuare până se obţine un aluat compact, care nu se lipeşte de degete.

Se acoperă cu folie şi se dă la frigider cel puţin 30 minute.

Se lasă să ajungă la temperatura camerei şi se întinde pe planşeta tapetată cu făină o foaie mai mare decât diametrul tăvii. Se aşază în tava cu pereţii detaşabili şi se înţeapă cu furculiţa.

Pentru umplutură, se trag în unt cca 7 minute andivele tăiate subţire pe diagonală, până devin translucide. Se aşază pe blat, se adaugă şi bucăţele de somon.

Separat se bat ouăle cu smântână, mărar, sare, piper şi parmezan. Se toarnă în tavă şi se dă la cuptor 40 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.