Tarta de piersici

Printeaza

Tarta de piersici din: foitaj, fulgi de migdale, piersici, pesmet, gem de piersici, suc de lamaie, rom.

Ingrediente:

  • 300 g foitaj
  • 50 g fulgi de migdale
  • 1 cutie de piersici
  • 2 linguri de pesmet
  • 6 linguri gem de piersici
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de rom

Mod de preparare:

Asezati foile blatului una langa cealalta si lasatile sa se dezghete. Prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie, fara adaos de grasime, pana cand incep sa miroasa. Apoi rasturnati-i imediat pe o farfurie si lasati-i sa se raceasca.

Scurgeti piersicile. Incingeti cuptorul la 200 grade C. Asezati foile blatului una peste cealalta si intindeti-le pe rotund. Tapetati cu ele o forma de tarta cu fundul detasabil si presarati-le cu pesmet. Taiati piersicile felioare, asezati-le peste blat si coaceti totul 25-30 minute.

Incalziti dulceata de piersici cu sucul de lamaie si romul. Scoateti tarta de la cuptor si ungeti-o cu dulceata de piersici. Presarati fulgii de migdale si serviti prajitura calduta.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac tartele, sunt retete simple si gustoase. O sa incerc si reteta de tarta cu piersici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.