Tarta cu rubarba si frisca

Printeaza

Tarta cu rubarba si frisca din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca.

Ingrediente aluat:  Tarta cu rubarba si frisca

  • 1 cană făină
  • ¾ cană zahăr
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare de mare
  • 4 linguri unt nesarat, tăiat bucăți
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri de ou

Ingrediente umplutura:

  • 2 cesti rubarbă, cuburi
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  • ½ linguriță cardamom

 

Mod de preparare:

Ungeti tava de tarta cu putin unt si pastrati deoparte.

Preincalziti cuptorul la 170C.

Pentru a face aluatul, într-un blender combinati făină, zahăr, praf de copt, sare, unt și procesati pana la omogenizare. Adaugati oul și gălbenușurilr si procesati sa se incorporeze. Asezati aluatul in tava.

Pentru a pregăti umplutura de rubarbă, într-un bol mediu, combinati rubarba, zahăr, cardamom si apa de trandafir. Lasati sa stea timp de 10-15 minute. Se amestecă bine.

Turnati umplutura de rubarba peste aluat. Coaceți timp de 50-55 minute. Scoateți din cuptor și lasati să se răcească timp de numai 10 minute. Scoateți din tava si lasati sa se raceasca complet.

Taiati tarta si serviti cu frisca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.