Taitei cu creveti

Printeaza

Taitei cu creveti din: taitei, ulei, ghimbir, usturoi, ardei, mazare, creveti, oua, lime, ceapa, coriandru, sos de soia.

Ingrediente:Taitei cu creveti

  • 200 g de tăieţei cu ou
  • 2 linguriţe de ulei
  • 25 g de ghimbir, tocat mărunt sau dat pe râzătoare
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 2 ardei iuţi roşii, tocaţi mărunt
  • 200 g de mazăre congelată
  • 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
  • 2 ouă, bătute uşor
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 limes, zeama stoarsă de la una şi una feliată pe lung
  • 6 fire de ceapă verde, feliate
  • 1 mână de coriandru proaspăt, tocat, pentru servit

Mod de preparare:

Fierbe tăieţei conform instrucţiunilor de pe pachet, scurge-i şi trece-i sub jet de apă rece, apoi lasă-i deoparte.

Incinge uleiul într-un wok sau o tigaie mare. Adaugă ghimbirul, usturoiul şi ardeiul iute şi căleşte-le 2-3 minute.

Adaugă mazărea şi creveţii, apoi căleşte totul 3 minute până când creveţii devin roz şi se pătrund. Adaugă ouăle, amestecând încontinuu pentru a nu se lipi.

Adaugă tăieţeii şi încălzeşte-i bine. Toarnă peste ei sosul de soia şi zeama de lime, presară ceapa verde şi coriandrul, amestecă şi serveşte cu felii de lime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.