Sushi cu Ghimbir Mărinat

Printeaza

Sushi cu Ghimbir Mărinat din: orez, apa, otet de orez, zahar, sare, alge nori, peste proaspat, legume, wasabi, sos de soia, ghimbir marinat.

 

Ingrediente (pentru 2 persoane):

  • 1 ceașcă de orez pentru sushi
  • 2 căni de apă pentru gătit orezul
  • 2 lingurițe de oțet de orez
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • Alge nori
  • Pește proaspăt (somon, ton, creveți, etc.), tăiat în fâșii
  • Legume (avocado, castraveți, morcovi), tăiate subțire
  • Wasabi și sos de soia pentru servire
  • Ghimbir mărinat (veți găsi la magazinele asiatice)

 

Mod de Preparare:

Clătiți orezul sub apă rece până când apa devine limpede. Puneți orezul într-o sită pentru a se scurge bine.

Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adăugând oțet de orez, zahăr și sare în timpul procesului de gătire.

În timp ce orezul se răcește, tăiați peștele și legumele în fâșii subțiri.

Așezați o foaie de plastic pe o bambus mat sau o placă, apoi așezați un alge nori pe foaia de plastic, cu partea lucioasă în jos.

Udați-vă mâinile pentru a manipula orezul, apoi răspândiți o mână de orez uniform pe algele nori, lăsând un spațiu mic pe marginea superioară a algei pentru a o sigila.

Așezați fâșiile de pește și legume pe orez.

Rulați ușor algele nori folosind matul de bambus sau folosind mâinile umede pentru a sigila marginea superioară a algei.

Tăiați sushi-ul în bucăți mici și serviți-l cu ghimbir mărinat, wasabi și sos de soia.

Sushi cu Ghimbir Mărinat

Valori nutriționale aproximative pentru o porție de 6-8 bucăți de sushi:

  • Calorii: 250-300
  • Carbohidrați: 50g
  • Proteine: 6-8g
  • Grăsimi: 1-2g

 

Sushi-ul este o mâncare tradițională japoneză care datează din secolul al XVII-lea. Sushi-ul a evoluat de-a lungul timpului, devenind una dintre cele mai apreciate bucătării din întreaga lume.

Această rețetă vă va ghida prin procesul de pregătire a sushi-ului acasă, pentru o experiență culinară autentică.

Vă invităm să vă bucurați de gustul autentic al sushi-ului preparat cu măiestrie în confortul propriului cămin. Sperăm că această rețetă vă va inspira să experimentați și să savurați deliciile bucătăriei japoneze.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Sushi cu crab și avocado

Sushi cu crab și avocado din: orez, apa, otet de orez, zahar, sare, alge nori, carne de crab, sos de soia, wasabi, ghimbir.   Ingrediente: 1 ceașcă de orez pentru sushi 1 1/4 ceașcă de apă 1/4 ceașcă de oțet de orez 1 linguriță de zahăr 1/2 linguriță de sare Alge nori (foi de alge […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.