Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane

Printeaza

O reteta de supa de spanac cu smantana, parmezan si crutoane din: varza kake, spanac, gulie, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, bacon afumat, ulei, vin alb, supa de legume, zeama de lamaie, sare, piper, crutoane, unt, smantana si parmezan.

Ingrediente:Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane

  • 300 g varza kake
  • 100 g spanac
  • 100 g gulie
  • 80 g morcovi
  • 200 g cartofi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 40 g bacon afumat
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supa de legume
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper

in plus:

  • 100 g paine prajita
  • 30 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 30 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Varza şi spanacul se taie fâşii. Guliile, morcovii, cartofii, usturoiul şi ceapa se curăţă şi se taie bucăţi mici. Se încinge uleiul şi se călesc usturoiul, ceapa şi baconul. Se adaugă şi varza, spanacul, guliile, morcovii şi cartofii şi se stropesc cu vinul alb.

Se toarnă supa şi se lasă la fiert 20 de minute. Se scot din supă 1/3 din legume şi se păstrează. Din restul supei se face un piure, se pune sare şi piper şi zeama de lămâie Se mai dă un clocot şi se amestecă bine. Se serveşte cu crutoane, smântână şi parmezan ras.

Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane

Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.