Supa orientala de linte cu usturoi
PrinteazaSupa orientala de linte cu usturoi din: linte, rosii, usturoi, ceapa, dafin, ulei, sare, piper, otet.
- 1,5 kg linte
- 500 g roşii
- 4 căţei usturoi
- 2 cepe
- 2 foi dafin
- 1 ceaşcă cu ulei de măsline
- sare
- piper
- oţet
Mod de preparare:
Lintea se spală şi se pune într-o oală cu multă apă. Se adaugă ceapa curăţată, tăiată fideluţă, usturoiul tocat mărunt şi roşiile, fără pieliţe, tăiate cubuleţe.
Se lasă la fiert aproximativ o oră. Se pun foile de dafin, întregi, se sărează, se piperează şi se adaugă uleiul. Se lasă la fiert aproximativ o oră.
Se drege cu oţet şi se serveşte, caldă sau rece, cu măsline şi legume conservate în oţet.
Pofta buna!