Supa de midii si fasole pestrita

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de midii si fasole pestrita din: midii, fasole pestrita, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, patrunjel, lamaie, paine, sare si piper.

Ingrediente:Supa de midii si fasole pestrita

  • 1  kg midii
  • 150 g fasole pestriţă uscată
  • 300 g roşii
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2  căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lămâie
  • 20 felii mici de pâine (rotunde)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Inmoaie fasolea 12 ore. Fierbe-o în apă, împreună cu 1 căţel de usturoi şi cu foaia de dafin până se înmoaie.Spală bine midiile şi pune-le în apa în care ai pus zeamă de lămâie. Fierbe-le într-o cratiţă, la foc mare, până când se deschid.

Scoate carnea din cochilii şi pune-o pe o farfurie caldă. Strecoară zeama în care au fiert midiile şi păstreaz-o.Incinge uleiul şi pune celălalt căţel de usturoi. Adaugă roşiile tăiate şi curăţate de seminţe şi fasolea scursă. Fierbe totul 20 de minute, adaugă pătrunjelul tocat, lichi­dul în care au fiert scoicile, o parte din apa în care a fiert fasolea, sare şi piper, după gust, şi lasă-le să mai fiarbă încă 10 minute.

Prăjeşte feliile de pâine şi toarnă pe fiecare câte o pică­tură de ulei. Răstoarnă supa peste carnea midiilor, ţinută la cald, şi serveşte-o cu feliile de pâine prăjită.

Supa de midii si fasole pestrita

Supa de midii si fasole pestrita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.