Supa de cartofi (varianta)
PrinteazaSupa de cartofi
- 3 l apă
- 500 g cartofi
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 praz
- 1/2 ţelină
- 1 ceapă
- 1 lingură unt sau ulei
- 1 lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt sau în ulei o ceapă tăiată mărunt, peste care se pune o lingură de făină.
Se stinge cu puţină apă sau cu zeamă din supă. Se lasă să dea două, trei clocote.
Se amestecă încet cu supa, ca să nu se formeze cocoloşi. Se mai lasă să fiarbă. Înainte de a servi supa, se adaugă frunze de pătrunjel tăiate fin.
Pofta buna!