Supa de cartofi (varianta)

Printeaza

Supa de cartofi 

Ingrediente:Supa de cartofi

  • 3 l apă
  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 praz
  • 1/2 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt sau ulei
  • 1 lingură făină
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii tăiaţi bucăţele. Se prăjeşte puţin în unt sau în ulei o ceapă tăiată mărunt, peste care se pune o lingură de făină.

Se stinge cu puţină apă sau cu zeamă din supă. Se lasă să dea două, trei clocote.

Se amestecă încet cu supa, ca să nu se formeze cocoloşi. Se mai lasă să fiarbă. Înainte de a servi supa, se adaugă frunze de pătrunjel tăiate fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.