Supa-crema de roşii

Printeaza

Supa-crema de roşii

Fie că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci.

Dar când vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul principal al unei delicioase supe-cremă.

Roşiile trebuie curăţate de pielită şi de seminţe, astfel încât supa să fie fina. Se pun in apă clocotită 20 secunde, după care pieliţa se desprinde uşor.

Apoi se taie in două şi se scot seminţele, care se dau printr-o sită fină deasupra unui castronel, astfel încât sâ nu se piardă sucul gustos al roşiilor.

Supa-cremă de roşii se prepară uşor cu putină ceapă călită în unt, puţin morcov pentru a da un plus de intensitate culorii şi o supă uşoară de legume, care va forma baza.

Smântână se adaugă doar atât cât sâ îndulcească aciditatea roşiilor, fără să facă supa prea grasa.

De obicei se garniseşte cu pesto de vară de la frigider.

Turnaţi supa în boluri cu un polonic şi serviţi-o alături de sandvici cald cu brânză.

Supa_crema_de_rosii_03

Supa crema de rosii

Ingrediente:

  • 40 g unt nesarat
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • 1 morcov mijlociu, tocat marunt
  • 1 tulpina telina, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 kg rosii coapte, fara seminte, tocate marunt
  • 25 g faina
  • 250 ml supa de pui sau de legume
  • 4 tulpini de patrunjel proaspat
  • 2 ramurele de cimbru proaspat
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura zahar
  • 450 ml smantana dulce sau lapte
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

încingeţi untul şi uleiul de măsline într-o cratiţă mare, la foc mijlociu. Căliţi ceapa, morcovul, ţelina şi usturoiul 5 minute, amestecând din când în când. Adăugaţi roşiile şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 5 minute. Presăraţi făina, amestecând continuu şi fierbeţi supa încă 5 minute.

Supa_crema_de_rosii_08

Turnaţi încet supa de pui sau de legume, împreună cu pătrunjelul, cimbrul, foile de dafin şi zahărul. Lăsaţi sâ fiarbă la foc mic, fără capac, încă 30-40 minute din momentul în care a început sâ clocotească, până ce legumele sunt bine fierte.

Supa_crema_de_rosii_09

Scoateţi foile de dafin şi cimbrul şi pasaţi supa în blender.Puneţi din nou supa pe foc şi adăugaţi smântână dulce sau laptele. Asezonaţi dupa gust.

Supa_crema_de_rosii_11

Supa crema de rosii

Supa-crema de roşii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.