Sufleu de peste cu nucsoara

Printeaza

Sufleu de peste cu nucsoara din: cod afumat, lapte, ceapa, faina, unt, galbenusuri, albusuri, branza rasa, nucsoara.

Ingrediente: Sufleu_de_peste_cu_nucsoara

  • 400 g cod afumat
  • 400 ml lapte
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 20 g făină
  • 40 g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 6 albuşuri
  • 200 g brânză rasă
  • nucşoară

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul 1a 180°C. Fierbe codul afumat în puţin lapte, lasă-l să se răcească şi taie-l în fâşii. Păstrează 400 ml din lichidul rămas după fierbere.

Prăjeşte ceapa în unt până devine lucioasă. Adaugă făina şi prăjeşte câteva secunde până devine spumoasă.

Treptat, amestecă cu laptele cald, asigurându-te că nu rămân cocoloaşe, apoi fierbe sosul alb la foc mediu până se îngroaşă. Asezonează bine cu sare, piper şi nucşoara, apoi adaugă gălbenuşurile bătute şi peştele.

Bate albuşurile spumă, apoi adaugă-le cu grijă în sosul alb. Toarnă amestecul într-un vas pentru sufleu uns, presară brânza deasupra şi coace timp de 25-30 minute, până când sufleul se umflă şi devine galben-maroniu.

Serveşte imediat cu legume şi salată.

Sufleu de peste cu nucsoara

Sufleu_de_peste_cu_nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.