Sufleu de conopidă cu unt

Printeaza

Sufleu de conopidă

Ingrediente:Sufleu de conopidă cu unt

  • 1 kg conopidă
  • 2 ouă
  • 1/2 lingură făină
  • 1 ceaşcă lapte
  • 3 linguri brânză dulce
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Conopida se spală, se curăţă şi se fierbe. După ce s-a fiert, se scurge şi se trece prin sită. Separat, se topeşte untul cu făină şi se stinge cu lapte sau cu apă.

Se ţine să fiarbă până se îngroaşă ca o smântână. Se amestecă cu conopida, se adaugă brânza, gălbenuşurile şi la urmă albuşurile bătute spumă.

Se potriveşte de sare. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt. Se dă la cuptor, la foc potrivit, şi se ţine până creşte şi se rumeneşte frumos deasupra.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. E buna conopida cu branza dulce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.