Sufleu de conopida cu branza rasa

Printeaza

Sufleu de conopida cu branza rasa din: oua, conopida, lapte, faina, ulei sau unt, branza sau cascaval.

Ingrediente:Sufleu de conopida cu branza rasa

  • 5 ouă crude
  • 1 conopidă de mărime medie
  • 1 cană cu lapte dulce
  • 2 linguri făină
  • ulei sau unt
  • 4 linguri brânză rasă sau caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Din făină, lapte şi ulei se pregăteşte un sos alb. La sos se adaugă jumătate din brânza rasă. Separat se fierbe conopida în apă cu sare.

După ce a fiert bine, se desface în buchefele şi se pasează cu furculifa, apoi se amestecă cu sosul. In amestecul răcit se înglobează gălbenuşurile celor cinci ouă.

La sfârşit, se adaugă cele 5 albuşuri bătute spumă. Amestecul bine omogenizat se pune la cuptor într-o tavă din sticlă termorezistentă, bine unsă. Peste amestec se presară jumătatea rămasă din brânza rasă.

Se coace la foc potrivit cam 1/2 oră, după care sufleul este servit fierbinte la masă, eventual cu smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.