Stufat de miel cu ceapa verde si marar

Printeaza

Stufat de miel cu ceapa verde si marar din: carne de miel, ceapa, faina, marar, ulei, usturoi, bulion, otet, sare, piper.

Ingrediente:Stufat de miel cu ceapa verde si marar

  • 1 kg carne de miel
  • 1 ceapă uscată medie
  • 1 linguriţă făină
  • 1 legătură mărar
  • 4-5 linguri ulei
  • 4 legături ceapă verde
  • 4 legături usturoi verde
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri oţet din vin roşu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea bucăţi.

Tăiaţi ceapa şi usturoiul verde în bucăţi lungi de cca 10 cm, căliţi-le în uleiul încins, într-o cratiţă mare, la foc mediu, cca 5-6 min, amestecând frecvent, până se înmoaie, fără să se rumenească; scoateţi-le cu spumiera pe o farfurie.

In acelaşi ulei, puneţi carnea şi rumeniţi-o uşor, pe toate părţile, amestecând frecvent, cca 5 min. Apoi adăugaţi ceapa uscată tocată şi căliţi 3-4 min, amestecând mereu.

Când ceapa devine transparentă, adăugaţi apă fierbinte, cât să acopere carnea; puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 45-50 min, până e bine pătrunsă carnea.

Verificaţi să nu scadă prea mult sosul şi completaţi cu puţină apă, la nevoie.

Când a fiert carnea, puneţi în cratiţă ceapa şi usturoiul verde călite, amestecaţi uşor şi lăsaţi să fiarbă 5-10 min, fără capac.

Desfaceţi făina cu 3-4 linguri de apă rece, cu oţetul şi bulionul, turnaţi în cratiţă, săraţi şi piperaţi după gust, amestecaţi uşor şi scuturaţi cratiţa; lăsaţi să mai dea în câteva clocote şi luaţi de pe foc.

Presăraţi mărarul tocat şi serviţi.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. […] Stufat de miel cu ceapa verde si marar […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.