Spaghetti marinara

Printeaza

Spaghetti marinaraSpaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano.

Unele tipuri de spaghete sunt colorate în roşu (având aromă de tomate), în verde (aromă de spanac) sau în alb, exact culorile drapelului italian.

Sosul marinara (adică „sosul marinarilor”) se face cu roşii, şi are un gust acrişor. Intrucât nu are în compoziţie carne, deci nu se strică prea repede, era consumat de marinari în timpul călătoriilor lor. Pentru a prepara acest sos, se căleşte nişte usturoi în ulei de măsline, apoi se adaugă roşiile proaspete tăiate mărunt şi se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Acest sos, dintre cele mai faimoase pe bază de roşii, este menţionat şi în filmul Naşul, realizat în anul 1972.

La sosul de bază, adică cel de roşii, acolo se adăugă şi carne, pastă de tomate, vin şi zahăr. Ingredientele sunt lăsate să fiarbă împreună, sosul fiind apoi turnat peste spaghete.

Spaghetti_marinara_04

Spaghetti marinara

Spaghetti marinara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.