Spaghete cu ton si rosii cherry

Printeaza

Spaghete cu ton si rosii cherry din: ceapa, ulei de masline, ton in ulei, rosii cherry, capere, masline, busuioc, spaghete, sare, piper.

Ingrediente:Spaghete_cu_ton_si_rosii_cherry

  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 240 g ton in ulei (bucata intreaga)
  • 350 g rosii cherry
  • 2 linguri capere (scurse bine de zeama)
  • 4 linguri masline negre fara samburi, tocate
  • 2-3 fire de busuioc
  • 500 g spaghete
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata si se toaca ceapa. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca si se caleste ceapa pana ec devine translucida. Intre timp se scruge bine tonul de ulei si se faramiteaza cu 2 furculite. Se spala rosii, se sterg si se taie felii. In vasul cu ceapa se adauga tonul, caperele, măslinele şi roşiile; se încălzesc puţin împreună.

Intr-o oală încăpătoare, se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare. Se adaugă spaghetele şi se fierb al dente. Se scurg şi se păstrează puţină apă de la fiert. Se adaugă în tigaie, cu spaghetele. Se amestecă uşor şi se presară frunze de busuioc. Se sărează, se pipe­rează şi se servesc imediat.

Spaghete cu ton si rosii cherry

Spaghete_cu_ton_si_rosii_cherry

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.