Sote de legume cu kaizer

Printeaza

O reteta delicioasa de sote cu: orez, morcovi, ceapa, praz, kaizer, masline, capere, pasta de tomate, pasta de ardei  dulce, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei capia, ciuperci.

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • 3 morcovi
  • două cepe
  • un fir de praz mic
  • 300 g kaizer
  • 200 g măs­line
  • capere
  • o lingură cu pastă de tomate
  • o lingură cu pastă de ardei dulce
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ardei capia
  • ciuperci

 

Mod de preparare:

Orezul se clăteşte în apă rece până se duce tot amidonul şi apa rămâne limpede. Se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se păstrează la cald.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, apoi julien. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie ron­dele. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.

Se încinge uleiul într-o cratiţa, se prăjeşte kaizerul şi se scoate pe o farfurie, se pun mor­covii şi se călesc zece minute. Se adaugă prazul, ceapa şi usturoiul se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă pasta de tomate şi pasta de ardei dulce dizolvate într-un pahar cu apă.

Se presară o lingură cu capere şi măslinele, kaizerul, piper după gust şi puţin pătrunjel. Se fierbe totul până scade sosul la jumătate, se verifică de gust, se condimentează dacă mai este nevoie şi se serveşte alături de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.