Somon delice cu icre negre

Printeaza

Somon delice cu icre negre din: somon, icre, marar, iaurt, sare, piper, cartofi, gheata.

Ingrediente:Somon delice cu icre negre

  • 300 g file somon afumat
  • 50 g icre negre
  • 4 câteva fire de mărar
  • 300 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 10 cartofi mici
  • gheaţă pisată

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se desface somonul, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se feliază cu un cuţit, cât se poate de subţire. Se fac trandafiraşi din feliile de somon, se prind cu o scobitoa­re, dacă doriţi, şi se mai lasă să stea câeva minute la rece.

Intre timp, se prepară sosul alb, se amestecă iaurtul cu mă­rarul, rozmarinul, sarea, pipe­rul, busuiocul şi câteva pică­turi de ulei de măsline până capătă consistenţa unei maioneze. Se lasă 10-15 minu­te la frigider să se păstreze proaspătă.

Se taie cartofii în jumătăţi, se aşază fileul de somon, peste el se pune o linguriţă de sos alb, se presară câteva bobiţe de icre şi se ornează cu fire de mărar. Pentru a-şi păstra prospeţimea se servesc pe pat de gheaţă pisată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.