Smochine caramelizate

Printeaza

Smochine caramelizate din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper.

Ingrediente: Smochine caramelizate

  • 2 linguri unt
  • 12 smochine proaspete, taiate in jumatati
  • zahar 1/4 cana
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingura de bourbon
  • brânză ricotta proaspătă
  • piper proaspăt măcinat după gust

 

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu.

Se pun smochinele tăiate, cu fața în jos, în unt și gatiti timp de aproximativ 1-2 minute. Se presară zahărul peste smochine și se agită tigaia.

Se adaugă oțet balsamic și bourbon și se aduce la fierbere la foc mare. Mai gatiti timp de 3 minute, agitând pan în mod constant, până când lichidul devine ușor siropos.

Se servesc smochinele imediat cu branza ricotta si se presara cu piper proaspăt măcinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.