Sepie cu ceapa

Printeaza

Sepie cu ceapa din: sepii, ulei, ceapa, dafin, sare, piper, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Sepie cu ceapa

  • 500 g sepii medii
  • 200 ml ulei de măsline
  • 750 g ceapă
  • 2 frunze de dafin proaspete
  • sare
  • piper
  • 2 câtei de usturoi
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 1-2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • câteva felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Sepiile se curăţă bine, se spală, se scurg şi se taie bucăţi, apoi se prăjesc în ulei încins. Se adaugă ceapa curăţată şi tăiată cubulete.

Se asezonează cu dafin, cu sare şi cu piper, apoi se adaugă usturoiul curăţat şî zdrobit. Se clocoteşte totul minim o oră (cu capac).

Sepiile se sărează, se piperează şi se picură pe deasupra zeamă de lămâie şi pătrunjel. Se ornează cu felii de lămâie şi se servesc.

Sepie cu ceapa

Sepie cu ceapa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.