Sărmăluţe din carne de peşte
PrinteazaSărmăluţe din carne de peşte din: peste, orez, sare, piper, foi de vita, bors.
- 1 kg carne de peşte
- 20 g orez
- sare
- piper
- foi de viţă
- borş
Mod de preparare:
Peştele crud, fără oase, se dă prin maşina de tocat, se adaugă orezul, care a fost dat intr-un clocot, în prealabil, ca să se înmoaie puţin. Compoziţia se sărează, se piperează. In rest, se procedează ca pentru sarmalele obişnuite.
Foile de viţă vor fi bine opărite înainte de folosire, astfel ca să fie aproape fierte, având în vedere că peştelui nu îi trebuie un timp de fierbere îndelungat. Se acoperă cu borş şi apă şi se pun la fiert.
La final, se toarnă deasupra un sos alb (făină şi lapte). Se servesc cu smântână sau iaurt.
Pofta buna!