Sarmale cu ciolan afumat

Printeaza

Sarmale cu ciolan afumat din: ciolan afumat, vita, pui, curcan, ceapa, orez, bulion, ou, sare, piper, cimbru, marar, foi de zmeura.

 

Ingrediente:

  • 1 kg ciolan afumat
  • 1/2 kg carne de vită, pui sau curcan
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • 250 g bulion
  • 1 ou
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • 1 legătură mărar
  • foi de zmeură

 

 

Mod de preparare Sarmale cu ciolan afumat:

Toci carnea şi o amesteci cu cepele tocate mărunt, orezul spălat, oul, sare, piper măcinat şi mărar tocat fin.

Formezi apoi sărmăluţele, pe care le aşezi într-o oală de lut, pe fundul căreia pui câteva frunze de zmeură, iar între rândurile de sarmale pui rămurele de cimbru.

Diluezi bulionul cu apă şi-l amesteci cu sare şi câteva boabe de piper.

Torni apoi peste sarmale şi acoperi vasul cu o folie.

Dai oala la cuptorul încins, pentru 45 de minute la foc mediu, după care îndepărtezi folia şi le mai laşi 25-30 de minute.

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.