Sarmale cu bacon

Printeaza

Sarmale cu bacon din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai si smantana.

Ingrediente:

  •  250 g orez
  • 500 g carne de porc
  • 150 g slanina
  • un morcov
  • doua cepe
  • 200 g bacon
  • zeama de varza
  • 800 g rosii
  • boia dulce
  • varza murata
  • cimbru
  • frunze de dafin
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 6 boabe de piper
  • malai
  • smantana

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se spală apoi slănina şi baconul, împreună cu carnea şi ce­pele curăţate, se dau prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu orezul spă­lat, cimbrul uscat, bine mărunţit, mor­covul dat prin răzătoarea mică, sarea, piperul şi boiaua dulce.

Se aleg frunze­le întregi de varză, se curăţă de cotoare şi se porţionează în mărimea dorită. Restul de varză se toacă mărunt şi se pune într-o oală cu puţin ulei. Se formează sărmăluţele şi se aşază în oală. între rândurile de sarmale se poate adăuga varză tocată fin şi bucă­ţele de slănină.

Se presară boabele de piper şi foile de dafin după gust. Se toarnă deasupra un litru de zeamă de varză şi apă cât să cuprindă sarmalele. Se lasă la fiert la foc mic timp de o oră. Se adaugă roşiile date pe râzătoare şi se mai fierbe toful încă o oră, apoi se rumenesc la cuptor timp de 30 de minute.

Se servesc cu mămăliguţă, ardei iute şi smântână, după gust.

Sarmale cu bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.