Retete de Craciun: Medalioane de porc în sos picant

O reteta de medalioane de porc in sos picant din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb sec 125 ml supă 200 […]

Retete de Craciun: Costite aromate cu glazura de portocale

O reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir, suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1 felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata […]

Retete de Craciun: Burtă de porc înăbuşită

O reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Ingrediente: 800 g de burtă de porc 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de zahăr cubic (sau zahăr tos) 3 linguri de […]

Retete de Craciun: Piept de curcan in crusta crocanta

O reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta  din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru, oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar […]

Cotlet cu piersici

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu sos de piersici

O reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt, sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb, piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde macinat o lingura […]

Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume

O reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa, miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi rozmarin proaspăt 8 cartofi noi […]

Satay de porc cu sos de arahide

Retete de Craciun: Satay de porc cu sos de arahide

O reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion, sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza, zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de porc 125 g de […]

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu miere si fructe

O reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar   Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare cotlet […]

Retete de Craciun: Curcan la cuptor cu mirodenii

Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie […]

Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos de afine

O reteta de cotlet de porc cu sos de afine din: cotlete de porc, scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale, miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei de masline Ingrediente […]

Porc cu morcov si tarhon

Retete de Craciun: Porc cu morcov si tarhon

O reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa, tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de masline sare piper     Mod de preparare: Cureti carnea de pielite […]

Retete de Craciun: Spată de porc la cuptor

O reteta de spata de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare de mare, fenicul, morcovi, ceapa, usturoi, cimbru, spata de porc, ulei de masline, vin alb si supa de pui. Carnea de porc gătită în acest fel va fi incredibil de fragedă. Această reţetă se poate face doar cu spată întreagă, fiind o mâncarea ideală de Crăciun. […]

Retete de Craciun: Piept de curcan cu mirodenii

Piept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: 75 g unt, la temperatura camerei 1 lingura rozmarin, tocat 1 lingura cimbru proaspat, tocat 1 catel de usturoi, zdrobit coaja de la 1 lamaie un piept de curcan de […]

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mere şi salvie

O reteta de cotlete de porc cu mere si salvie din: cotlete de porc, sare de mare, piper, ulei de masline, mere, unt, frunze de salvie si branza. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os a câte 250 g sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 mere bune, cu coajă, […]

Retete de Craciun: Frigarui de porc

O reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper, ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras mare 4 linguri ulei de masline 1 lingurita […]

Retete de Craciun: Curcan umplut cu legume

Curcan umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 curcan de circa 4-5 kg 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura patrunjel 1 catel de […]

Rulouri din fleica de porc

Retete de Craciun: Rulouri din fleica de porc

O reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar, ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare   Mod de preparare: Speli bucata de fleică şi o usuci […]

Ceafa de porc cu morcovi

Retete de Craciun: Ceafa de porc cu morcovi

O reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, orez si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare piper cimbru verde si uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea soarelui 50 g unt […]

Friptură de porc cu sos de muştar şi piure de conopidă

Retete de Craciun: Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi

O reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din: carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon, morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt. Ingrediente: 800 g carne de porc (cotlet, fara os) sare piper macinat 2 linguri ulei de masline 20 g unt […]

Retete de Craciun: Curcan la cuptor

O reteta de curcan la cuptor din: unt, salvie, pancetta, usturoi, ceapa rosie, telina, pesmet, caise uscat, carne de porc tocata, coaja de lamaie, nucsoara, ou, sare de mare, piper, rozmarin, curcan, morcovi, portocala, faina si supa de pui. Ingrediente: 50 g unt frunzele de la un fir de salvie proaspătă 12 felii subţiri de […]

Friptura de porc la tava

Retete de Craciun: Friptura de porc la tava

O reteta de friptura de porc la tava din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, piper, sare, vin rosu sec, ulei de masline extravirgin si supa. Ingrediente: 1,5 ceafa de porc 1 catel de usturoi 4 fire de rozmarin 1 lingurita piper 2 lingurite sare 1 l vin rosu sec 2 linguri ulei de masline extravirgin […]

Pulpa de porc in manta de sorici

Retete de Craciun: Pulpa de porc in manta de sorici

O reteta de pulpa de porc in manta de sorici din: pulpa de porc, usturoi, cimbru verde, sare grunjoasa, piper, vin alb, unt, ulei de masline si sorici. Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 catei de usturoi cimbru verde sare grunjoasa piper negru macinat 300 ml vin alb dulce 50 g unt sarat 3-4 […]

Cotlet in sos cu legume

Retete de Craciun: Cotlet in sos cu legume

O reteta de cotlet in sos cu legume din: cotlet de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, fasole verde, ceapa rosie, morcovi, rosii, otet balsamic, unt, zahar, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc sare piper cimbru usturoi 203 linguri ulei de masline un kg fasole verde fideluta 1-2 […]

Frigarui cu cartofi

Retete de Craciun: Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant

O reteta de frigarui de purcel cu cartofi noi si ardei gras crocant din: cartofi, sare, file de porc, ardei gras, ciuperci, rozmarin, piper si ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi mici rosii noi sare 500 g file de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gas galben 200 g ciuperci Champignon 12 fire de […]

Coaste de porc cu legume

Retete de Craciun: Coaste de porc cu legume

O reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna, ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate. Ingrediente: 1 kg […]

Cotlet cu ierburi

Retete de Craciun: Cotlet cu ierburi

O reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin, coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime 100 g alune crude 3-4 fire de rozmarin 1 lingurita de coriandru pisat 1/2 lingurita cu piper negru macinat 4-5 catei […]

Retete de Craciun: Friptura de porc cu miere si sos

O reteta de friptura de porc din: file de porc, miere, sos hoisin, sos de soia, otet de vin si ulei de susan. Ingrediente: 2X500 g file de porc pentru marinata: 4 linguri miere 200 ml sos hoisin 2 linguri sos de soia 4 linguri otet de vin 2 lingurite ulei de susan   Mod […]

Retete de Craciun: Rizoto cu carne de porc

O reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare   Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi […]

Retete de Craciun: File picant de porc

O reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1 lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce sucul si coaja rasa de la o portocala […]

Retete de Craciun: Cotlete de porc cu afumatura

Cotlete de porc si afumatura din: paine, varza, bacon, carnati, cotlete de porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, foi de dafin, ardei capia, seminte de chimen, boabe de ienupar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 1,5 kg varza noua 200 g bacon afumat 400 g carnati afumati 4 cotlete […]

Sarmale in varza dulce

Retete de Craciun: Sarmale cu varza murata

Sarmale cu varza murata din: carne de porc, varza, radacina de patrunjel, rosii, ardei, ulei vegetal, ceapa, orez, smantana, sare, piper, foi de dafin, verdeata. Ingrediente: 500 g de carne de porc 1 căpăţină de varză 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 roşii 3-4 ardei dulci 3 linguri de ulei vegetal 2 cepe 2-3 linguri de […]

Retete de Craciun: Burta de porc cu legume

Burta de porc cu legume din: burta de porc, praz, morcovi, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g burta de porc 2 bucati praz 3 bucati morcovi 3 linguri cimbru 3 bucati ramurele rozmarin 1 ceasca ulei sare piper   Mod de preparare: Prazul si morcovul se curaţa si se taie rondele care se asaza pe fundul unei tavi de […]