Retete de Craciun: Rizoto cu carne de porc

Printeaza

O reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Rizoto_cu_carne_de_porc

  • 500 g pulpa de porc
  • 1 cana cu orez
  • 1 morcov
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi rumeneşte carnea. Scoate-o pe o farfurie, iar în grăsimea rămasă, căleşte morcovul tăiat în cubuleţe.

Separat, spală orezul în câteva ape şi pune-l la fiert în trei căni cu apă şi un praf de sare.

După zece minute, adaugă vinul şi lasă-l să fiarbă. Când bobul s-a umflat, stinge focul şi adaugă morcovul cu tot cu grăsime şi carnea, amestecă şi acoperă vasul cu un şervet.

Rizoto cu carne de porc

Retete_de_Craciun_Rizoto_cu_carne_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.