Salaul menajerei

Printeaza

Salaul menajerei din: salau, morcov, vin rosu, ceapa, patrunjel, dafin, sare, piper, ulei, faina.

Ingrediente:Salaul menajerei

  • 1 şalău de 2 kg
  • 1/2 l vin roşu
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu faină

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de aripioare, goliţi, spălaţi şi săraţi pe dinăuntru şi pe dinafară. Lăsaţi să stea 1/4 oră pe un platou.

Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le felii, aşezaţi-le în straturi în tavă mare de friptură. Condimentaţi cu dafin şi piper boabe.

Spălaţi peştele din nou, ungeţi cu ulei pe dinafară, puneţi-1 peste legume. Acoperiţi cu vin roşu şi puneţi tava în cuptor fierbinte pentru 1 oră. Folosiţi o paletă ca să ridicaţi puţin legumele, stropiţi peştele cu apă, lăsaţi încă 10 min.

Scoateţi peştele pe platou mare, scurgeţi sosul în care s-a făcut, îngroşaţi cu faină şi fierbeţi 10 min pe foc mic. Turnaţi sosul peste peştele de pe care aţi tras pielea cu solzi.

Serviţi peştele cald lângă cartofi fierţi sau piure de spanac, cu crutoane şi vin alb. i

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.