Salau cu jambon

Printeaza

Salau cu jambon din: salau, jambon, mac, lamaie, ou, patrunjel, sare, piper.

Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul.

Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași esențiali contribuie la sănătatea inimii, funcționarea creierului și reduc inflamațiile în corp.

Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.

Comparativ cu alte tipuri de carne, salaul are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru cei care doresc să consume o dietă mai sănătoasă și să controleze aportul caloric.

Datorită conținutului său bogat de acizi grași omega-3, salaul poate susține sănătatea creierului, contribuind la îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea riscului de tulburări neurologice, cum ar fi boala Alzheimer.

 

 

 

Ingrediente:

  • 600 g file de şalău
  • 500 g aluat
  • 150 g jambon
  • 1 lămâie
  • 50 g mac
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fileul se stropeşte cu zeamă de lămâie; se presară sare şi piper. Se întinde o foaie de aluat groasă de 3 mm şi se decupează două contururi de peşte.

Se aşază într-o tavă unul dintre ele şi se tapetează cu felii subţiri de jambon. Se presară pătrunjel tocat mai mare, apoi se aşază peştele. Se acoperă cu celălalt contur de peşte.

Se unge cu ou bătut plăcinta rezultată şi se presară mac. Se dă tava la cuptor 45 minute.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Salau cu sos de usturoi

Salau cu sos de usturoi

Salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat Pentru sos: 2-3 lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura marar cimbru proaspat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.