Salata tabbouleh cu menta

Printeaza

Salata tabbouleh cu menta din: bulgur, quinoa sau cuscus, rosii, castravete, ceapa, patrunjel, menta, sare, piper.

Ingrediente:Salata tabbouleh cu menta 

  • 50 g bulgur
  • 2 roşii mici tăiate cubulete
  • 1/2 castravete
  • 1/2 legătură ceapă verde tăiată rondele
  • 100 g pătrunjel proaspăt tocat
  • câteva fire de mentă
  • sare
  • piper
  • 30 ml suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Bulgurul se lasă la înmuiat în apă fiartă timp de 10 minute. Apoi se scurge şi se răsfiră uşor cu furculiţa. Legumele tăiate şi verdeţurile tocate se aşază într-un bol. Se adaugă bulgurul şi se amestecă uşor.

Se prepară un dressing simplu, din ulei, suc de lămâie, sare şi piper; se omogenizează bine. Se adaugă dressingul peste salată şi se amestecă totul cu grijă.

Se decorează cu lămâie şi mentă şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.