Salata mediteraneana

Printeaza

Salata mediteraneana din: oua, fasole verde, rosii, ceapa rosie, usturoi, otet, zeama de lamaie, ulei de masline, cartofi noi, fileuri de ansoa, ton, masline, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Salata_mediteraneana

  • 4 oua
  • 250 g fasole verde
  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 cartofi noi mici
  • 1 cutie de fileuri de ansoa in ulei
  • 1 cutie ton
  • 10-12 masline
  • parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeti ouăle tari, apoi băgaţi-le imediat în apă rece. Scurgeţi fileurile de anşoa şi tonul de lichidele din conserve. Fierbeţi fasolea în apă clocotită cu sare, cât să se înmoaie, fără să fie foarte fiartă. Fierbeţi şi cartofii, în coajă, apoi tăiaţi-i în jumătăţi sau sferturi.

Tăiaţi roşiile felii, ceapa rondele subţiri şi tocaţi foarte fin usturoiul. Preparaţi sosul amestecând uleiul, oţetul, zeama de lămâie, usturoiul, sare şi piper. Turnaţi sosul peste legume şi amestecaţi bine.

Curăţaţi ouăle şi tăiaţi-le în sferturi; puneţi-le deasupra salatei, alternând cu fileuri de anşoa, bucăţi de ton şi măsline. Radeţi deasupra câţiva fulgi de parmezan şi serviţi.

Salata mediteraneana

Salata_mediteraneana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.