Salata cu nuci

Printeaza

Salata cu nuci din: salata, spanac, ciuperci, capsuni, mure, zmeura, smochine, miez de nuca, ulei de masline, otet balsamic, marar, tarhon, mustar, usturoi, sare, piper, branza de oaie.

Ingrediente:

  • 2 pachete de amestec de salate
  • 200 g spanac
  • 200 g ciuperci
  • 200 g capsuni
  • 100 g mure
  • 50 g zmeura
  • 50 g smochine
  • 50 g miezuri de nuca
  • 60 ml ulei de masline
  • 60 ml otet balsamic
  • Marar, tarhon
  • 20 g mustar
  • usturoi, sare, piper, branza de oaie

Mod de preparare:

Se curata de foi 3 catei de usturoi, se spala si se piseaza. Se amesteca bine cu uleiul de masline, otetul balsamic, mararul si tarhonul tocat.

Se presara sare si piper, se amesteca bine cu o lingura de lemn, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pana in momentul servirii.

Se spala amestecul de salata, se scurge de apa si se pune intr-un castron mai mare. Se adauga spanacul spalat, scurs si rupt in fasii mai mici. Se pune peste salata impreuna cu miezurile de nuca taiate in bucati mai mici, smochinele taiate in jumatati, ciupercile spalate si taiate felii subtiri.

Se amesteca, se adauga zmeura, murele si capsunile taiate sferturi. Se toarna deasupra sosul de verdeata si se amesteca bine, cu grija, ca sa nu se sfarame fructele.

Se mai poate adauga branza de oaie, se serveste impreuna cu un pahar de Merlot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.