Salata cu limba de vaca
PrinteazaSalata cu limba de vaca din: mazare, limba de vaca, castraveti, masline, piper, sare, ulei, maioneza.
- 200 g mazăre conservată
- 200 g limbă de vacă
- 2-3 castraveţi lungi
- măsline
- piper
- sare
- maioneză
- 1 linguriţă ulei de măsline
Mod de preparare:
Se fierbe bine limba şi se curăţă de stratul superior necomestibil, mazărea se scurge bine, castraveţii se spală bine. Toate ingredientele, cu excepţia mazărei se taie felii.
La alegere, se pun şi câteva măsline bine mărunţite (de preferat măsline verzi). Se freacă sarea şi piperul cu uleiul de măsline şi se pun la salată, apoi se adaugă maiioneza şi se amestecă totul bine.
Se serveşte pe un plattou, ca aperitiv sau ca o garnitură mai complexă la preparatele de carne. Maioneza se toarnă peste salată doar cu 10 minute înainte de a fi servită.
Pofta buna!