Uger de vaca pane

Printeaza

Uger de vaca pane din: uger de vaca, ceapa, usturoi, piper, sare, dafin, morcov, pastarnac, telina, patrunjel, oua, faina, pesmet.

Ingrediente:Uger de vaca pane

  • 800 g uger de vacă
  • sare
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 80 g ţelină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • ulei pentru prăjit
  • 100 g pesmet

 

Mod de preparare:

Ugerul se spală bine, apoi se îndepărtează pieliţa. Se opăreşte, după care se pune la fiert în apa rece. Se adaugă sarea, ceapa, usturoiul, foaia de dafin şi piperul.

Se curăţă zarzavaturile şi se introduc in oală. Se fierbe ugerul pe jumătate, după care se scoate din apă, se răceşte puţin, apoi se pune deasupra o greutate, pentru a presa.

După ce s-a răcit de tot, se taie felii. Acestea se sărează, se tăvălesc prin făină, ou şi pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins.

Se servesc cu cartofi copţi în cuptor, presăraţi cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.