Salata calda cu oua si cartofi

Printeaza

Salata calda cu oua si cartofi din: cartofi, praz, oua, ceapa, maioneza, mustar, sare, piper.

Ingrediente:Salata calda cu oua si cartofi

  • 3-4 cartofi mari
  • 1 fir de praz
  • 3 ouă fierte
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri maioneză
  • 1 lingură muştar Dijon
  • piper negru măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă. Cel mai bine ar fi să foloseşti cartofi roşii, pentru că nu se vor sfărâma când amesteci salata. Ca să-i cureţi mai repede, crestează-i înainte pe mijloc, de jur împrejur.

Fierbe ouăle tari, aproximativ 8-10 minute după ce apa dă în clocot. Taie prazul rondele cât mai fine, numai partea albă. Taie şi ceapa verde rondele fine.

Curăţă cartofii, când s-au răcorit, şi taie-i cuburi mai măricele. Procedează la fel cu ouăle. Amestecă totul într-un castron mai mare. Sărează, piperează după gust, apoi adaugă muştarul şi maioneza. Amestecă din nou, uşor.

Serveşte salata caldă cu frunze de ceapă verde deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.