Salata a la russe cu masline

Printeaza

Salata a la russe cu masline din: cartofi, morcovi, pastarnac, patrunjel, mazare, masline, castraveciori, gogosari, ulei, ou, mustar, sare, piper.

 

Ingrediente:Salata_a_la_russe_cu_masline

  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • câte 1 rădăcină de păstârnac şi pătrunjel
  • 100 g mazăre
  • 100 g măsline negre feliate
  • 3 castraveciori muraţi
  • 2 gogoşari în oţet
  • 300 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingură muştar
  • sare
  • piper alb măcinat
  • câteva frunze de pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli şi le fierbi. Le scurgi şi le laşi să se răcească.

Intre timp, prepari o maioneză rapidă dintr-un ou crud (întreg), 1 lingură de muştar şi un praf de sare.

Mixezi cu viteză mare, apoi torni treptat uleiul şi continui să amesteci până îl încorporezi.

Tai în cubuleţe legumele fierte, păstrând jumătate de morcov pentru decor, apoi castraveţii şi gogoşarii.

Amesteci toate legumele cu măslinele, 200 g maioneză, sare şi piper după gust.

Aşezi salata pe un platou, o acoperi cu maioneză şi o decorezi după preferinţă.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Salată crocantă de andive și nuci

Salată crocantă de andive și nuci din: andive, nuci, branza feta, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper. Această salată crocantă de andive și nuci este o combinație echilibrată între gusturi și texturi. Andivele proaspete și crocante se îmbină perfect cu nucile bogate în proteine și grăsimi sănătoase, iar brânza feta adaugă un plus […]

retete

Salată răcoritoare de litchi și creveți

Salată răcoritoare de litchi și creveți din: creveti, litchi, castravete, avocado, ceapa rosie, frunze de menta sau coriandru, suc de lamaie, sare, piper. Această salată delicioasă îmbină aromele dulci și ușor exotice ale litchi-ului cu gustul sărat al creveților și prospețimea ingredientelor verzi. Este o opțiune minunată pentru zilele calde de vară sau pentru a […]

retete

Salată Caesar, reteta clasica

Salată Caesar, reteta clasica din: usturoi, ansoa, ou, mustar dijon, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, crutoane, salata, parmezan, sare, piper. Salata Caesar este o rețetă clasică a bucătăriei americane, numită după celebrul bucătar italian Caesar Cardini. Această salată este apreciată pentru aromele sale bogate și textura crocantă, fiind perfectă ca aperitiv sau ca […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.