Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă

Printeaza

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se fierb tari 12 ouă de prepeliţă şi se lasă să se răcească. Se separă 4 ouă de găină, iar gălbenuşurile se bat cu 400 g frunze de spanac tocate şi 3 linguri de smân­tână. Se adaugă 5 linguri de făină şi 1 linguriţă de sare. Se adaugă albuşurile, bătute spumă separat.

Se înglobează amestecând lent, cu mişcări ascendente. Se tapetează tava cuptorului cu hârtie de copt şi se aşază înăuntru un strat de cca 1 cm de aluat. Se coace cca 12 min. la cuptor. Se scoa­te apoi, se acoperă cu folie de aluminiu şi se răstoarnă. Se îndepărtează hârtia de copt de pe fund.

Se lasă să se răceas­că foaia de omletă. Intr-un castron, se prepară umplutura, amestecând 400 g unt tartinabil cu 8 roşii uscate şi 2 fire busuioc proaspăt. Se sărează după gust.

Foaia coaptă de omletă se împarte în 2 foi dreptunghiulare; fiecare dintre ele se unge cu umplutură; în mijloc se încrustează ouăle de prepeliţă şi se rulează. Cele două rulade se înfăşoară în folie şi se dau la frigider. Inain­te de servire, se taie ruladele în felii de cca 2 cm grosime.

Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă

Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.