Rulada de spanac cu smantana

Printeaza

Rulada de spanac cu smantana din: spanac, faina, oua, unt, smantana, sare, piper, svaiter.

Ingrediente:Rulada de spanac cu smantana

  • 500 g spanac
  • 4 linguri faină
  • 4 ouă
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • 200 g şvaiţer

 

Mod de preparare:

Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în patru-cinci ape. Se fierb într-o oală, cu 2 l apă clocotită şi puţină sare.

Apoi se strecoară, se toacă mărunt şi se amestecă, încet, cu o lingură de unt şi una de faină, şi se ţine totul pe foc până se îngroaşă.

Se lasă să se răcească. Se toarnă gălbenuşurile amestecate cu smântână şi albuşurile bătute spumă, astfel încât să rezulte o compoziţie omogenă. Aceasta se coace într-o formă unsă cu unt.

Când este gata coaptă, se scoate din cuptor, se pune peste ruladă un sos alb amestecat cu şvaiţer ras, se rulează, se presară cu şvaiţer ras şi se pune din nou în cuptor, încă 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.