Rulada cu crema de castane

Printeaza

Rulada cu crema de castane din: zahar tos, oua, faina, cacao, praf de copt, alune, branza de vaci, ciocolata neagra, castane, zahar, pudra, lichior de ciocolata, sare, cirese confiate, crema de vanilie.

Ingrediente:Rulada cu crema de castane

  • 100 g zahăr tos
  • 5 ouă
  • 50 g făină
  • 50 g cacao
  • praf de copt
  • 50 g alune
  • 250 g brânză de vaci
  • 50 g ciocolată neagră
  • 100 g piure de castane
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 ml lichior de ciocolată
  • sare
  • cireşe confiate
  • cremă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron împreună cu zahărul tos, un praf de sare şi se mixează până când îşi dublează volumul. Se adaugă o linguriţă de praf de copt, pudra de cacao şi făina, se amestecă şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină.

Se coace 10-12 minute la foc potrivit, se scoate pe un şervet umed, se îndepărtează hârtia, se rulează cu tot cu prosop şi se lasă să se răcească.

Intr-un castron se pun brânza de vaci, piureul de castane, zahărul pudră şi se mixează până se omogenizează şi devine fină. Blatul de ruladă se scoate de pe prosop, se aşază pe o tavă şi se stropeşte cu lichiorul de cio­colată.

Se unge cu cremă, se presară alunele şi cireşele confiate tocate mărunt, se rulează, se unge cu ciocolata neagră topită la bain- marie şi, după ce s-a întărit cioco­lata, se introduce la rece. Se serveşte rece, cu cremă de vanilie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.