Rinichi de vita cu orez

Printeaza

Rinichi de vita cu orez din: rinichi, otet, ceapa, faina, ulei, sare, piper, orez, ciuperci, unt.

Ingrediente:Rinichi de vita cu orez

  • 4 rinichi de vită
  • 2 linguri oţet
  • 2 cepe
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 100 g orez
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Rinichii se taie întâi pe lung, se curăţă de filamentele albe şi se pun în apă cu oţet. Se lasă aşa pentru o oră, se spală apoi şi se şterg foarte, foarte bine.

In ulei se pune ceapa tocată la călit, iar rinichii feliaţi se trec prin făină şi se adaugă. Se lasă 5 minute. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 40 de minute. Se potriveşte gustul la final de sare şi piper.

Se servesc alături de garnitură de orez şi ciuperci, fierte şi trase la tigaie în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.