Retete sosuri: Sos alb

Printeaza

Sos alb din: oua, unt, faina, apa, sare, piper.

Ingrediente:Sos alb

  • un gălbenuş
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • un pahar apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o tigaie. Se încorporează faina, amestecând cu o lingură de lemn. Se pune apa puţin câte puţin, continuând amestecarea.

Se sărează şi se piperează. Se trage tigaia de pe foc şi se adaugă gălbenuşul, care se încorporează rapid în sos.

Se serveşte cu orice preparat din orez făcut cu andive, anghinare, conopidă, peşte rasol etc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.