Retete de post: Piure de linte cu castraveti acri

Printeaza

O reteta simpla de Piure de linte cu castraveti acri din: linte rosie, castraveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g linte rosie
  • 4 castraveti acri mai mari
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 legatura marar
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegeţi lintea, spălaţi-o şi fierbeţi-o în apă cu sare şi oţet. Strecuraţi-o apoi şi treceţi-o prin sită sau prin maşina de tocat cu sită foarte mică. Tăiaţi castraveţii în cubuleţe cât mai mici. Căliţi-i în ulei 5 minute, împreună cu ceapa tăiată mărunt sau rasă şi apoi turnaţi amestecul peste piureul de linte.

Amestecaţi pentru omogenizare şi adăugaţi usturoiul pisat, cimbrul si mărarul.

Piure de linte cu castraveti acri

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta-i reteta de post? piure de linte, n am mai auzit pana acum de asemenea piure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.