Mucenici moldovenesti din: faina, drojdie, apa, portocale, zahar, ulei, miere, nuca. Ingrediente: Aluat: 1 kg făină de grâu 40 g drojdie proaspătă 600 ml apă călduţă 2 linguriţe coajă rasă de portocale 70 g zahăr 130 ml ulei Sirop: 800 ml apă 150 g zahăr 3 linguri miere 1 linguriţă coajă rasă de portocale […]
Retete de post: mucenici
PrinteazaRetete de post: mucenici din: faina, drojdie, sare, apa, miere, nuci.
- 950 g făină
- 20 g drojdie
- 1/2 linguriţă sare
- 600 ml apă pentru aluat
- 2 linguri de miere pentru uns
- 250 ml apă pentru uns
- 1 cană de nuci măcinate
Mod de preparare:
Se frământă bine un aluat din făină cernută, drojdia înmuiată în puţină apă şi sarea dizolvată în apă.
Se lasă să dospească circa 10 minute, se pune pe o planşetă presărată cu făină, se frământă puţin şi se împarte în bucăţi egale din care se fac fâşii care se împletesc în formă de 8.
Se lasă să dospească 70 minute, după care mucenicii se opăresc într-o oală, cam 5 minute, până când se ridică deasupra apei.
Se scot pe un fund, se lasă puţin să se scurgă şi se aşază pe o tavă unsă cu ulei. Se coc în cuptorul bine încins, timp de 10-15 minute.
După ce s-au copt, se stropesc cu un sirop format din 2 linguri de miere, sare şi 250 ml apă. Se presară nuca dată prin maşină.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mucenici de casa cu scortisoara si nuca
Mucenici de casa cu scortisoara si nuca din: făină, lamaie, zahar, nuci, scortisoara. Ingrediente: 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie cca 4 linguri zahăr 200 g nuci măcinate 1 linguriţă scorţişoară măcinată Mod de preparare: Se prepară în seara de 8 martie un aluat din făină, 100 ml apă călduţă şi […]
Pofta buna!