Retete delicioase: Tochitura cu carnati si vin

Printeaza

O reteta gustoasa de Tochitura cu carnati si vin alb din: pasta de rosii, carne, rinichi, inimi, carnati afumati, ficat, ceapa, vin alb sec, patrunjel, marar, sare si piper.

Ingrediente:Retete_delicioase_Tochitura_cu_carnati_si_vin_alb_sec

  • 4 linguri de pastă de roşii
  • 600 g carne
  • 7 rinichi
  • 4 inimi
  • 4 cârnaţi afumaţi
  • 750 g ficat (toate de porc)
  • 4 cepe
  • 300 ml vin alb sec
  • 10 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel şi mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Rinichii se taie pe lung în jumătăţi, se curăţă de pieliţe şi vinişoare, se spală şi se ţin în apă rece cu oţet timp de 30 de minute, apoi se taie în bucăţele potrivite.

Inimile se taie, se curăţă de cheaguri, se spală, se fac fâşii, apoi se ţin în apă rece. Ficatul se curăţă de vinişoare, se spală şi se porţionează în bucăţi mai mari.

Ceapa se curăţă şi se toacă. Cârnaţii se taie bucăţele. Carnea se spală, apoi se taie bucăţele şi se pune la fiert împreună cu bucăţile de organe, într-un vas cu 4 litri de apă rece şi puţină sare.

Se ia spuma din când în când. Când sunt aproape fierte şi zeama a scăzut la jumătate, se adaugă ceapa mărunţită şi cârnaţii.

Se ia spuma din când în când. încercaţi dacă sunt bine fierte şi adăugaţi ustu­roiul tocat, pasta de roşii, vin, piper şi dregeţi de sare.

Mai fierbeţi timp de 20 de minute, opriţi focul şi adăugaţi verdeaţa tocată fin. Se serveşte fierbinte cu mămăliguţă.

Tochitura cu carnati si vin alb

Retete_delicioase_Tochitura_cu_carnati_si_vin_alb_sec

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.