Retete de Craciun: Cornulete cu nuci si vanilie

Printeaza

Retete de Craciun: Cornulete cu nuci si vanilie din: margarina, nuci, faina, zahar, praf de copt, vanilie, sare.

Ingrediente:Cornulete cu nuci si vanilie

  • 200 g margarină
  • 200 g nuci năcinate
  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1 pachet de praf de copt
  • vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi margarina la temperatura camerei câteva ore, frecaţi-o spumă folosind o furculiţă sau un tel şi adăugaţi zahir, continuând să amestecaţi energic.

Incorporaţi nuca şi faina după ce aţi adăugat sare, vanilie şi praful de copt. Frământaţi aluatul, întindeţi mai multe foi, tăiaţi în rază şi ruliţi cornuleţe, pe care le coaceţi la foc viu 10-15 min.

Serviţi-le reci, tăvălite prin zahăr pudră. Dacă vreţi, puteţi umple cornuleţele cu gem de prune, în care aţi amestecat nuci măcinate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.