Retete culinare: Chiftelute picante

Printeaza

O reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne, lemongrass si ulei de masline.

Ingrediente:Chiftelute picante

  •  1/2 legatura coriandru
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 600 g carne tocata mixta
  • 1 varf de cutit ghimbir ras
  • 1 ou
  • circa 3 linguri pesmet
  • sos de soia
  • piper de Cayenne
  • circa 4 fire lemongrass
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se rup frunzuliţele de coriandru. Se spală ardeiul iute, se taie în două pe lung şi se curăţă de pieliţe şi seminţe. Se curăţă us­turoiul. Toate se toacă mărunt. Se frământă carnea tocată cu frunze de coriandru, ardei, usturoi, ghimbir şi ou.

Se adaugă pesmet, treptat, până ce compoziţia se poate modela; se condimentează cu sos de soia şi piper de Cayenne. Se formea­ză 12 biluţe, care se înfig pe fire de lemongrass; se ung cu ulei, cu pensula, şi se prăjesc cca 10 minute. Se ornează.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.